La competència, la crisi, les dificultats fiscals, les noves tecnologies …  hi ha molts factors que provoquen que cada dia sigui més important tenir una presència a Internet que sigui adequada, correcta i suficient.

tienda-online-google-my-businessLa presència online té molts flancs que es poden atacar i abastar-los tots sol suposar la pèrdua de poder en l’estratègia. És per aquest motiu que l’anàlisi prèvia de la situació, la fixació d’objectius i la planificació de les tasques a realitzar és important.

Un dels factors que hem de tenir en compte a l’hora de posicionar el nostre negoci és el nostre radi d’acció. Definir la zona per la qual anem a poder prestar els nostres serveis o vendre els nostres productes pot estalviar molts diners de cara a futures campanyes publicitàries. A més ens permetrà geolocalitzar el nostre local i aprofitar el gran potencial i ús dels terminals mòbils amb aplicacions com Fousquare o en els propis cercadors com amb Google My Business.

Tenir el nostre negoci geolocalitzat i geoposicionat ens pemitirá millorar la ràtio de visites de clients en tenir una presència notable en la nostra zona d’acció i això sempre són bones notícies.

Què he de fer per geoposicionar meu negoci adequadament a Internet?

Són moltes les coses que es poden fer, però si haguéssim de començar per una et recomano Google My Business que és una eina més del gegant nord-americà amb la qual podem dir-li a Google on està el nostre negoci, l’horari que té, els serveis que prestem , podrem compartir fotos, vídeos, continguts de tot tipus, crear noves relacions, rebre ressenyes dels nostres clients (un consell: procura que siguin bones) i moltes coses més.

Com dono d’alta el meu negoci a Google My Business?

Hi ha dues maneres per a donar d’alta el teu negoci en aquest espectacular servei de Google:

  • Contractar una empresa professional que ens faci una anàlisi adequada de la nostra empresa, situació, necessitats, objectius., Etc. i ens creu i potenciï aquesta presència online tan necessària a la teva zona.
  • Fer-ho tu mateix. Potser no és la millor opció, però sol ser la més econòmica (no sempre fer-ho un mateix és més econòmic, ja que perdre el teu temps amb alguna cosa que no coneixes pot provocar més pèrdues que contractar un professional).

Dit això anem a veure la segona opció que és la que segur estàs esperant perquè el teu negoci tingui la presència online que sempre has desitjat:

  1. Accedirem a la web de Google My Business per donar d’alta el nostre negoci a la plataforma. No t’espantis si veus que la teva empresa ja existeix i no l’has creat tu a la plataforma … Google es nodreix d’altres portals per ampliar la seva base de dades i millorar els resultats. En aquest cas hauràs de cerciorar que la informació és correcta i adequada i evitaràs així una presència pobra o contraproduent.
  2. Has de tenir una adreça física per posicionar-te. Aquest és requisit indispensable perquè el teu negoci aparegui a Google My Bussiness. En el cas de disposar dos locals i voler posicionar-te en dues zones hauràs donar-les d’alta de forma individual.
  3. El títol és el més important i per això és important omplir-lo de forma coherent de paraules clau per definir el teu negoci, activitat, productes o el que consideris més important o rellevant.
  4. Google My Business et permet seleccionar 5 categories de totes les disponibles per classificar teu negoci. No vulguis fer servir les 5 si no se cenyeix estrictament a aquestes categories. És important que el teu negoci tingui les categories justes i precises.
  5. Aconsegueix ressenyes … positives. Convida els teus clients a que opinin sobre el teu negoci a la xarxa o en qualsevol dels proveïdors de dades de Google Maps. Les ressenyes positives generaran molta confiança en els futurs clients i això és molt bo per al teu negoci. Vigila bé la teva feina i evita les ressenyes negatives o neutres … creen dubtes i poden danyar la imatge del teu negoci.
  6. Guanya popularitat. Com més popular sigui el teu negoci a Local Business Center millor posicionament oferirà Google en els resultats de cerca i més fàcil serà aconseguir bons resultats. Popular = Oportunitats.
  7. No enllaços la pàgina d’inici del teu web des de Google My Business. Molt millor que sigui la pàgina de contacte, ja que segur que els clients que arribin al teu web des de Google My Business estaran buscant com contactar amb tu.

Ara ja tens algun millor idea per començar a posicionar-te … t’animes a fer-ho tu o prefereixes contactar amb professionals?