comercio-electronico-aper-re

Els comerciants tradicionals, pel que fa al comerç electrònic, són encara reticents a iniciar les vendes en línia.

Cal entendre i assumir el canvi de paradigma que suposa ja que sinó, tot són traves que un mateix s’imposa.

El primer és el de superar la presència física del comerç tradicional enfront de la presència “etèria” en el comerç electrònic: “Com van a comprar aquest producte o aquest altre per Internet? Els clients Volen provar la mercaderia”. És l’argument més utilitzada.

El Certa és que el comerç electrònic creix, i cada vegada pren més importància en el posicionament tant orgànics com de pagament la ubicació física i Paràmetres associats a “localisme”.

Mentre que les botigues tradicionals passen por Situacions com menys difícils Perquè no venen la Quantitat suficient per cobrir sobre costes fixos, les vendes en comerç electrònic augmenten arribant a creixements de vertigen.

Són compatibles AMBA formes d’acer comerç? Per què les botigues tradicionals Debén vendre también per Internet?

 • Perquè les botigues tradicionals suporten uns costos fixos molt alts (lloguer, llum, aigua). Els costos fixos de les botigues en línia són molt més baixos (domini + hosting des de 120 € / any). L’augment de les vendes en el mitjà online permet reduir la càrrega de costos fixos d’empresari.
 • Perquè augmenta la visibilitat de les botigues físiques a certs segments de la població de tuárea geogràfica d’influència i més enllà …. Internet és sobretot un canal de comunicació. Tenir un aparador online augmenta el nombre de clients potencials que veuen el seu negoci.
 • Perquè les empreses han d’utilitzar els mateixos canals de comunicació que els seus clients. Si els seus clients estan a Internet, elles també han de estar-ho. Un 53% d’usuaris van buscar informació per a la compra de productes en línia.
 • Perquè el comerç electrònic proporciona eines per a la interactuació amb els clients: Facebook, Twitter, Pinterest, blogs …
 • Perquè la competència està venent a Internet.
 • Perquè la tecnologia avança per reduir les mancances del sistema en línia: Zara va presentar el 2010 el seu emprovador virtual.
 • Per les economies d’escala que suposa tenir un estoc de productes i una gestió de magatzem, i vendre en un segon canal.
 • Perquè les botigues físiques ja tenen un sistema de gestió de magatzem desenvolupat.
 • Perquè els permets captar clients nous venent en outlets com Groupon.
 • Perquè les botigues físiques poden captar nous clients que resideixen en zones geogràfiques diferents.
 • Perquè suposa un estalvi en costos d’impressió de catàleg al poder penjar aquests en la botiga online i poder arribar a nombrosos prospectes.
 • Perquè el client ja compra per Internet.

El comerç físic i el virtual són totalment compatibles. Un gran nombre de botigues ja ho han intentat amb excel·lents resultats (Mango, Zara, El Corte Inglés, etc …). Aquestes són algunes de les raons per les quals una botiga física ha també vendre online.